Rebríček najštedrejších celebrít: Kto si neváha vyhrnúť rukávy či darovať 25 tisíc náhodnej okoloidúcej?

Za všetkými titulkami v novinách, aférach či drogových škandáloch sa v mnohých slávnych osobnostiach skrýva srdečnosť, štedrosť a chuť ...

Za všetkými titulkami v novinách, aférach či drogových škandáloch sa v mnohých slávnych osobnostiach skrýva srdečnosť, štedrosť a chuť pomáhať. Uvádzame rebríček celebrít, ktorí o mediálnu pozornosť v tejto téme nestoja.

Fotogaléria

George Michael

Britský spevácky superidol prispieval na charitu nezištne, mimo pozornosti médií. Tajne pracoval v centre pomoci pre ľudí bez domova a takmer desať rokov po smrti svojej milovanej matky, ktorá umrela na rakovinu, usporiadal špeciálny koncert s voľným vstupom pre všetky zdravotné sestry ako poďakovanie za ich prácu a starostlivosť o chorých.

Okrem pravidelných príspevkov pre organizáciu na obstarávanie jedla a pomoci pre pacientov s AIDS, linku dôvery, organizáciu šíriacu osvetu o pohlavnom zdraví či organizáciu pomáhajúcu ľuďom s rakovinou, šíril dobro aj čisto spontánne, napríklad v kaviarni.

Tam daroval 25 tisíc libier na uhradenie dlhov cudzej žene potom, čo si úplnou náhodou vypočul, akým problémom čelí. Taktiež daroval 1 000 vstupeniek pracovníkom viedenskej nemocnice, kde mu vyliečili zápal pľúc a na charitu venoval aj honoráre z niekoľkých jeho svetových hitov. 

"Každý, kto bojuje za ľudské práva, alebo za to, aby bol tento svet lepším miestom - sestry, lekári, učitelia: to sú ľudia, ktorí si v dnešnej dobe zaslúžia najväčšie uznanie." - George Michael

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});