Neexistuje vhodný čas na boľavé hrdlo. Škriabania v krku, suchého kašľa alebo nepríjemného prehĺtania sa chcete vždy zbaviť čím skôr.
Problémy sú väčšinou spôsobené bakteriálnymi alebo vírusovými infekciami, ktoré postihujú tkanivo hrdla a spôsobujú zápal, opuch a bolesť. Môžu nás zaskočiť v každom ročnom období. V lete niekomu stačí zjesť viac zmrzliny, alebo vypiť ľadový bublinkový nápoj... a nepríjemný pocit v hrdle je na svete.
Jednou z rýchlych a účinných metód, ktoré vám vedia priniesť úľavu je uvariť si teplý čaj. Ale ktorý?!
Zázvorový čaj
Jemne štipľavý zázvor obsahuje zlúčeniny s protizápalovým účinkom. Predávajú ho balený v nálevových vreckách, ale najlepšie je priamo si nastrúhať do hrnčeka kúsok čerstvého koreňa a zaliať horúcou (nie vriacou) vodou.
Na zjemnenie chuti môže pridať trochu škorice, ktorá zlepšuje aj imunitu. Ak vám nevadí sila zázvoru, tak si môžete požuvať v ústach surový kúsok na dezinfekciu ústnej dutiny.