Rovnováha práce a súkromia: Dá sa to vôbec? 3 NEVYHNUTNÉ kroky, ktoré musíte podniknúť, ak chcete dosiahnuť vytúžený BALANS!

V ostatnom desaťročí čoraz viac rezonuje téma rovnováhy medzi pracovným a súkromným životom. Väčšine profesionálov, alebo ľudí dlhodobo ...
  • Zdroj: Getty/jacoblund

V ostatnom desaťročí čoraz viac rezonuje téma rovnováhy medzi pracovným a súkromným životom. Väčšine profesionálov, alebo ľudí dlhodobo pracujúcich na homeoffice, sa však iba ťažko podarí dosiahnuť optimálny pomer, aby jedno nezasahovalo do druhého.

Chýba im hlavne disciplína, sústredenie na určenie si správnych priorít. Ak to so svojou „work life balance“ myslíte vážne, tak potrebujete plán. A dobrý.

Čo je správna rovnováha?

Treba si na úvod povedať, že pre každého z nás je iná. Dôležité je ale nájsť hranicu, kde začína a končí práca a kde začína a končí súkromie. Nemusí to byť ani nutne pomer 50 na 50. Záleží aj na spokojnosti a pocitu naplnenia vo svojom živote. Ak si neustrážite túto citlivú rovnováhu, dovedie vás to až k nepríjemnému vyhoreniu, nezdravým vzťahom a neschopnosti relaxovať.

Ste tichá, nerozhodná a neistá... Čelíte týmto dobre známym problémom? Pravdepodobne ste veľmi INTELIGENTNÁ! Zobraziť článok

Vo všeobecnosti sa za zdravú rovnováhu považuje optimálna úroveň priorít medzi vašimi osobnými a profesionálnymi aktivitami. Ste šťastní, keď pracujete, a rovnako šťastní, keď nepracujete. V tomto zmysle je to spokojnosť.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});