Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Niečo sa pokazilo: Mladé páry chcú deti, ale... BEZ SEXU! Majú pohodlnejšie riešenie

Kam ten svet speje? Aj to napadne staršie generácie nad správami o moderných pároch, ktoré síce chcú mať spolu deti, ale na ich prirodzenú ...

Kam ten svet speje? Aj to napadne staršie generácie nad správami o moderných pároch, ktoré síce chcú mať spolu deti, ale na ich prirodzenú výrobu sú príliš zaneprázdnené.

Fotogaléria

Pracovná vyťaženosť a stres sa premietajú aj do súkromného života. Súčasní mladí ľudia, hoci netrpia fyzickou neplodnosťou, sú jednoducho vyčerpaní na plodenie potomstva. Často si to odnesie ochabujúce libido, lebo posteľné aktivity berú ako ďalšiu povinnosť.

Podľa vyjadrenia britských odborníkov pre nich tak pohodlnejšie ísť na umelé oplodnenie. A zaneprázdneným párom odporúčajú skúšať styk iba každé tri dni, aby partneri nemali podvedome stres, že musia byť „stále pripravení“.

Odborníci sa domnievajú, že spoločný voľný čas, ktorý by vedeli mladé páriky využiť na plodenie detí, tie ho radšej investujú do sledovania seriálov alebo sociálnych médií.

Sexuológovia odhalili, čo rozpaľuje ženy: Toto vás určite odrovná! Zobraziť článok

Primár kliniky Care Fertility prof. Charles Kingsland v rozhovore pre Daily Mail po prednáške o umelom oplodnení na nedávnej Fertility Show povedal:

„Ľudia majú o polovicu menej sexu ako ich rovesníci pred 30 rokmi. Sú príliš zaneprázdnení a príliš unavení – majú slabú rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom, a sex začínajú brať ako ďalšiu prácu. Niet pochýb o tom, že niektorí mladí ľudia sa rozhodnú pre umelé oplodnenie jednoducho preto, že sex nie je niečo, na čo majú čas.“

Allan Pacey, profesor andrológie na Sheffieldskej univerzite, dodal: „Sú ľudia, ktorí majú sex menej ako raz týždenne, iba raz za pár týždňov, alebo vôbec, pretože moderný život im vzal radosť. Je tu príliš veľa iných vecí, ako sú e-maily a práca, ktoré súperia o našu pozornosť. Páry, ktoré teraz vidím, majú veľmi odlišné očakávania od toho, čo je zdravý sexuálny život."

Istý prieskum z roku 2020 zistil, že čerství dvadsiatnici majú väčšiu pravdepodobnosť pravidelného sexu ako ktorákoľvek iná veková skupina.

To sa však zmení, keď ľudia zostarnú, pričom 35 až 39-roční sú vekovou skupinou s najmenšou pravdepodobnosťou, že mali sex v predchádzajúcom týždni.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});