Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Sexuológovia odhalili, čo rozpaľuje ženy: Toto vás určite odrovná!

Svalnaté ramená, sexi strnisko… Mohli by sme pokračovať, no prieskum, ktorý sa robil s viac ako 600 zadanými ženami, priniesol niekoľko ...
  • Zdroj: Getty/Studio4

Svalnaté ramená, sexi strnisko… Mohli by sme pokračovať, no prieskum, ktorý sa robil s viac ako 600 zadanými ženami, priniesol niekoľko zaujímavých zistení. 

1. Intimita

Nemáme na mysli vášnivé bozky a objatia, ale zdieľanie aktuálnych problémov alebo vecí, ktoré riešite. Ide o to, aby ste jeden druhého vypočuli, aby ste sa rozprávali. Samozrejme, intimita u žien a u mužov funguje trochu ináč. 

Kým ženy vnímajú intimitu ako spôsob naladenia sa na partnera, akúsi cestu vedúcu k sexu, muži používajú samotný sex na to, aby mali pocit blízkosti, intimity. Nezabudnite, reč je o vzťahoch a nie sexuálnych radovánkach na jednu noc. 

2. Prijatie partnera 

Pamätáte sa, keď vo filme Denník Bridget Jonesovej Mark Darcy povedal Bridget, že ju miluje takú, aká je. Pre ženy je nesmierne dôležité prijať toho druhého človeka so všetkými jeho chybami. Treba si uvedomiť, že tá druhá osoba je vo vzťahu nezávislou bytosťou s vlastným životom. 

Výskum Dr. Karen Simsovej a Dr. Marty Meanovej v roku 2010 zistil, že vysoké percento žien vzrušuje partner, ktorý nie je úplne čitateľný a aj po dlhom čase v ňom odhalia nové vlastnosti. 

Samotný fakt, že partner nie je úplne „môj“ vyvoláva sexuálnu túžbu medzi oboma stranami, pretože ľudia obyčajne túžia po tom, čo nemôžu mať. 

Výskumníci však zdôrazňujú, že by sa to nemalo zamieňať s odcudzením párov alebo so zraniteľnosťou jedného z partnerov. Udržiavanie vzrušenia vo vzťahu si vyžaduje spoluprácu oboch strán, preto musí byť založená na pocite intimity a porozumenia. 

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});