Elton John hovorí svojim deťom o vojne na Ukrajine: Dôležité pravdy o svete, v ktorom žijeme

75-ročná spevácka legenda Elton John dáva svojim synom dôležité životné lekcie prostredníctvom dojímavého listu.

75-ročná spevácka legenda Elton John dáva svojim synom dôležité životné lekcie prostredníctvom dojímavého listu.

Fotogaléria

Na základe tohto poznania si dokázal vytvoriť "verných priateľov, našiel lásku svojho života a stal sa otcom". K rovnakému konaniu vyzval aj svoje dve deti. "Keď vyrastiete, buďte autentickí – buďte len a len sami sebou." 

Legendárny klavirista sa neváhal dotknúť aj svojej homosexuality: "Keď ste začali chodiť do školy, vedeli ste, že sme iní. Vedeli ste, že odlišnosť je v poriadku, ale čo je najdôležitejšie, vedeli ste, že ste milovaní," hodnotí spätne.

Spevák Pred tridsiatimi rokmi založil nadáciu Elton John AIDS Foundation, aby ľuďom priniesol nevyhnutné testovanie na HIV, liečbu a pomoc čeliť stigme či urážkam, ktoré znášajú. Vďaka svojej angažovanosti mnohé pochopil. "Po celé desaťročia boli ľudia žijúci s HIV a AIDS zahanbení, stigmatizovaní a tvrdo ignorovaní," píše v liste, v ktorom svojim deťom radí: "Stavajte mosty, nie múry. Väčšina ľudí – homosexuáli, heterosexuáli, čierni, bieli, bohatí alebo chudobní – všetci chcú v živote iba základné veci: byť v bezpečí, rešpektovaní, milovaní a slobodní."

Eltonov záujem o situáciu vo svete neutícha a pokiaľ ide o nespravodlivosť, nikdy nezostal ticho. "Vojna na Ukrajine poškodzuje zraniteľných ľudí a bráni im v prístupe k službám, ktoré by im mohli zachrániť život. Ako človek narodený po druhej svetovej vojne som si nikdy nemyslel, že ešte uvidím takýto konflikt v Európe. Je to srdcervúce. Musí to prestať!"

Podľa muzikanta by vojnu nemalo prežiť žiadne dieťa a želá si, aby jeho synovia vyrastali vo svete bez konfliktov, kde si môžu plniť akékoľvek sny.

Mnohé v rodine Eltona Johna zmenila aj pandémia, ktorá spevákovi zabránila vystupovať. Jeho svet sa zmenil a sám priznáva, že ho začal vnímať celkom iným spôsobom. "Vždy budem rád cestovať a hrať hudbu pre svojich fanúšikov, ale ukázali ste mi, že rovnako veľa zábavy by som si mohol užiť aj doma," odkázal synom, ktorých neváha nazvať "najväčším darom, aký kedy dostal".

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:

Zdroj: people.com, time.com

Odporúčame z TIVI.sk
 
});