Naučte sa mať rada: Úplne stačí, keď si budete denne opakovať tieto vety!

Ak bojujete s nízkym sebavedomím, alebo ste len prehnane kritická, keď sa jedná o vaše telo, mali by ste skúsiť malý trik. Pomôže vám ...

Ak bojujete s nízkym sebavedomím, alebo ste len prehnane kritická, keď sa jedná o vaše telo, mali by ste skúsiť malý trik. Pomôže vám cítiť sa lepšie, aj ľudia vás začnú vnímať inak.

Fotogaléria

Máloktorá žena si môže naozaj povedať, že miluje svoje telo. Vždy na sebe totiž nájdeme niečo, čo sa nám nepáči, čo potrebujeme zmeniť, alebo čo by sme chceli mať úplne iné. Aj keď sa dá veľa vecí vďaka dnešným zákrokom či úpravám zmeniť, nie vždy je to také jednoduché, alebo aj možné. 

Povedzte to nahlas

Existuje malý trik, ktorý môžete robiť vždy, keď prechádzate okolo akéhokoľvek zrkadla či výkladu v ktorom vidíte svoj odraz. Na pár sekúnd sa zastavte, pozrite si sama sebe priamo do očí a buď na seba žmurknite, alebo sa za niečo pochváľte.

Toxickí priatelia: Máte vo svojom okolí osobu, ktorá sa správa takto? Okamžite sa jej zbavte Zobraziť článok

Napríklad:

„Dnes vyzeráš super.“

„Tie drepy sa oplatili.“

„Máš krásne brucho.“

„Mám ťa rada.“

„Tento nový rúž mi naozaj pristane!“

Alebo si len sama pre seba povedzte čokoľvek, čo vám v tej chvíli napadne. Čokoľvek, čo vyslovíte nahlas, alebo v duchu (ak ste práve medzi ľuďmi) sa postupne stane vašou realitou. Lebo to, ako vás ľudia vnímajú je postavené hlavne na tom, ako vnímate vy samu seba. Preto sa sústreďte na veci, ktoré máte na sebe rada a na nedokonalosti zabudnite.

Začnite s tým už dnes. Viac sa na seba usmievajte, viac sa sama sebe venujte, viac sa odmeňujte a samozrejme viac na sebe pracujte. To všetko postupne úplne zmení váš pohľad na vaše telo aj osobnosť.

Tip na záver

Autorke tohto článku pomáha cvičenie. Každým cvičením je predsa o krok bližšie ku svojej vysnívanej postave a ten „pocit po“ stojí za to. Naša ďalšia kolegyňa stavila na pravidelné prechádzky v lete a odprisahala, že odvtedy vníma svet ináč, pozitívnejšie. My im veríme a ideme do toho tiež! Pridáte sa? 

Helen Van Winkle je inšpiratívnou osobou pre všetkých
Má 94 rokov a milióny fanúšikov: Inšpirujte sa babičkou, ktorá takto zvládla stratu manžela Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});