Z času na čas každá z nás zatúži po poriadnych raňajkách, napríklad anglických. K tým však nepotrebujete len vajíčka, slaninku, mini párky a fazuľky v paradajkovej omáčke, ale aj chrumkavé muffiny, ktoré si môžete hravo pripraviť aj doma. Ide sa na to!
Fotogaléria
Potrebujete:
- 1,5 ČL sušeného droždia
- ¼ + 1 ¾ hrnčeka múky
- ½ + ¼ hrnčeka teplej vody
- 2 ČL rastlinného oleja
- 1 ČL sol
- 1 vajce
- trochu kukuričnej múky
Príprava:
- Najprv zmiešajte droždie s ¼ šálkou múky a ½ šálkou teplej vody.
- Keď budete vidieť, že kvások pracuje, pridajte rastlinný olej, soľ, vajce a nakoniec aj zvyšnú múku, čiže 1 ¾ hrnčeka a teplú vodu, teda ¼ hrnčeka.
- Cesto dôkladne spracujte a potom nechajte kysnúť.
- Z cesta následne vytvarujte 6 muffinov, skúste tak, aby boli tvary rovnakej veľkosti. Pre chrumkavý výsledok ich vrch posypte kukuričnou múkou.
- Muffiny potom prikryte a nechajte ich približne 20-25 minút kysnúť.
- Opekajte z každej strany na masle zhruba 7 až 8 minút.
- Podávajte na slano s vajíčkom a opečenou slaninkou, alebo naopak na sladko s maslom, javorovým sirupom alebo džemom. Dobrú chuť!