Chcete vyzerať chudšie, tak si neustále sťahujete brucho? Pozor, môže to byť NEBEZPEČNÉ, tieto fakty nesmiete podceniť!

Brada hore, ramená dozadu, brucho dovnútra... Poznáte? Mnohé ženy sa tohto pravidla držia dodnes, netušiac, ako si škodia.
  • Zdroj: Getty/Leicarras

"Brada hore, ramená dozadu, brucho dovnútra..." Poznáte? Mnohé ženy sa tohto pravidla držia dodnes, netušiac, ako si škodia.

Neustále zaťahovanie žalúdka má totiž pôvod v nebezpečnej kultúre stravovania a môže byť dokonca veľmi nezdravé.

Je to vážne? Tri náhle zmeny na vašom tele, ktoré nesmiete ignorovať! Zobraziť článok

Anji Gopal, osteopatka a zakladateľka BackCare Foundation hovorí, že v priebehu rokov mnohí pacienti, ktorí ju navštívili, nevedeli, že časté sťahovanie brucha môže mať trvalý vplyv na ich zdravie: "Na čo je brucho? Drží orgány, podopiera spodnú časť tela (vrátane chrbta) a dodáva mu štruktúru. Nie je ploché – je zaoblené, najmä u žien. Je tu aj preto, aby sa trup mohol flexibilne pohybovať a nebol statický," vysvetľuje Anji.

Bolí vás chrbát? Problém môže byť v celkom inej časti tela, TOTO neprehliadnite! Zobraziť článok

Ak budete neustále zaťahovať brucho, napríklad krátkymi základnými cvičeniami v joge, môžete vytvoriť presný opak toho, čo chcete: nezdravé držanie tela. "Neustále zaťahovanie môže dokonca vyvolať silné napätie chrbta a ovplyvniť orgány, vyruje Anji Gopal. "Okrem iného ovplyvňuje aj dýchanie. Veď, skúste sa zhlboka nadýchnuť pri sťahovaní žalúdka - je to takmer nemožné!"

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});