Po varení a pečení časom ostane na sporáku pekná spúšť, ktorú poctivo odstraňujeme drahými čistiacimi prostriedkami a manuálnym drhnutím.
Fotogaléria
Nie je to práve ideálne trávenie voľného času, ale urobiť sa to musí, aby bol opäť ako nový. Na tie najodolnejšie škvrny si ale viete aj doma pripraviť lacný a účinný čistiaci prostriedok. Tým, okrem sporáku, viete očistiť aj kuchynskú linku a kachličky.
Spomínané ingrediencie preverené životom a starými mamami sú len dve – citrón a sóda bikarbóna. Toto ekologické spojenie si vie poradiť aj s ťažkými súpermi na poli vnútorného a vonkajšieho znečistenia.
Ako na to?
Pokiaľ sa pred samotných čistením chcete primárne zbaviť nevábneho zápachu, stačí na plech na pečenie nakrájať 3 kolieska citrónu, zaliať ich vodou a nechať zohrievať asi pol hodinu na 100 °C. Pachy sa stratia a celá procedúra uľahčí čistenie vnútra.