Túžba po romantickom vzťahu ako z filmu vás môže zničiť: Kedy je fantazírovanie o láske NEBEZPEČNÉ a čo všetko vám hrozí, ak neprestanete snívať?

Pre mnohých slobodných ľudí alebo ľudí v dlhodobom vzťahu je túžba zažiť lásku taká silná, že môže viesť k čisto mentálnej honbe za akýmsi ...
  • Zdroj: Getty/Prostock-Studio

Pre mnohých slobodných ľudí alebo ľudí v dlhodobom vzťahu je túžba zažiť lásku taká silná, že môže viesť k čisto mentálnej honbe za akýmsi ideálnym klišé videným vo filmoch. Ilúzia v srdci je veľmi nebezpečný klam!

Celé nebezpečenstvo spočíva v ilúzii udržiavanej víziou, ktorú môžete mať o romantickom vzťahu. Živená televíznymi seriálmi alebo kinom, dotyčná osoba fantazíruje o svojej túžbe nájsť životného partnera, s ktorým si vybuduje trvalý vzťah. Ak už je navyše vo vzťahu, tieto ilúzie ho môžu ohroziť. 

Máte po rozchode a váš EX robí TOTO? Chýbate mu! Jasné znaky, že na vás bývalý nedokáže zabudnúť Zobraziť článok

Možné riziká

Ľahko sa môže stať, že skĺznete do predstavivosti a stratíte kontakt s realitou. Na základe nesprávneho interpretovaného úsmevu alebo pohľadu sa ilúzia môže ľahko premietnuť do budúceho vzťahu. Negatívne. Klamstvo, ktoré si nahovárate, môže byť toxické, pretože tento imaginárny vzťah je prítomný iba vo vašej mysli a má škodlivý vplyv na budúcnosť vzťahov. A o aj tých aktuálnych.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});