Čím zahustiť polievky a omáčky, ak nechcete použiť klasickú múku? 3 BEZLEPKOVÉ alternatívy, ktoré vám pomôžu zhodiť

Najlepšie polievky sú tie, po ktorých zostanú prázdne misky. Ak sú navyše pripravené z tých najzdravších surovín, radosť z chuti je ...

Najlepšie polievky sú tie, po ktorých zostanú prázdne misky. Ak sú navyše pripravené z tých najzdravších surovín, radosť z chuti je dvojnásobná!

Fotogaléria

Pšeno

Pšeno sa získava z prosa odstránením semenných šupiek. Jeho kvalitu ocenia predovšetkým celiatici a ľudia so záujmom o bezlepkové potraviny. Je výborným zdrojom sacharidov, vlákniny, vitamínov, minerálov a stopových prvkov a má nízky glykemický index, čo znamená, že je vhodnou potravinou pre aktívnych športovcov s osobitným tréningovým či výživovým plánom. 

Pšenom môžete nahradiť klasickú cestovinu v polievke, alebo ho použiť ako bezlepkové zahusťovadlo vašich omáčok či krémových polievok.

Pridajte ho do hrnca spolu s obľúbenou zeleninou a po uvarení všetko spolu rozmixuje tyčovým mixérom. Jemná oriešková chuť pšena dodá vašej polievke celkom inú chuť, kombinácia dochucovadiel je na vás! 

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});