Najlepšie polievky sú tie, po ktorých zostanú prázdne misky. Ak sú navyše pripravené z tých najzdravších surovín, radosť z chuti je dvojnásobná!
Fotogaléria
Pšeno
Pšeno sa získava z prosa odstránením semenných šupiek. Jeho kvalitu ocenia predovšetkým celiatici a ľudia so záujmom o bezlepkové potraviny. Je výborným zdrojom sacharidov, vlákniny, vitamínov, minerálov a stopových prvkov a má nízky glykemický index, čo znamená, že je vhodnou potravinou pre aktívnych športovcov s osobitným tréningovým či výživovým plánom.
Pšenom môžete nahradiť klasickú cestovinu v polievke, alebo ho použiť ako bezlepkové zahusťovadlo vašich omáčok či krémových polievok.
Pridajte ho do hrnca spolu s obľúbenou zeleninou a po uvarení všetko spolu rozmixuje tyčovým mixérom. Jemná oriešková chuť pšena dodá vašej polievke celkom inú chuť, kombinácia dochucovadiel je na vás!