Ako z dieťaťa NEVYCHOVAŤ tyrana? Nechajte ho zlyhať! Rodičia, tieto 3 opatrenia musíte NUTNE zaviesť do praxe

Vypadni z hojdačky - som na rade! Alebo: Chcem zmrzlinu - hneď! Spolužiaci pred malými tyranmi utekajú a rodičia sa cítia bezmocne, keď ...
  • Zdroj: Pexels/ Stephen Andrews

"Vypadni z hojdačky - som na rade!" Alebo: "Chcem zmrzlinu - hneď!" Spolužiaci pred malými tyranmi utekajú a rodičia sa cítia bezmocne, keď sa na podobné predstavenie musia pozerať. Ako svojich potomkov vychovať tak, aby sa nestali postrachom spoločnosti?

Súčasťou vývoja dieťaťa je testovanie limitov a skúmanie toho, čo si môže dovoliť voči dospelým a deťom. Tieto limity a hranice by sa deťom mali predstavovať trpezlivo, pretože bitka a krik ešte nikdy neviedli nikam inam, než k strachu.

Treba si však dať pozor na rozdiel medzi rešpektujúcou výchovou, v ktorej sú zdravo určené hranice, a bezhraničným dávaním všetkého, len aby bolo dobre. Je to cesta do pekla. Pre vás a hlavne pre vaše dieťa. 

Tehotenstvo pred svadbou NIE JE dobrý nápad: Tri zásadné dôvody, prečo je tomu tak a čo všetko HROZÍ, ak dieťa porodíte slobodná Zobraziť článok

1. Zostaňte emocionálne autentická

Nie, nie. Neznamená to, že musíte explodovať vždy, keď to vo vás vrie. Je však dôležité ukázať prostredníctvom mimiky a tónu hlasu, akú emóciu prežívate. Je jedno, či sa jedná o hnev, radosť, smútok alebo sklamanie. Ukážte dieťaťu celú škálu pocitov a naučte ho s nimi pracovať. Ostávať stále cool a usmiata, len aby bolo dieťa spokojné, nie je dobrá cesta. 

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});