Čas je vzácny, a preto aj zohrievanie jedál už dávno nerobíme v hrnci na sporáku, ale využívame zázraky modernej kuchynskej techniky.
Huby
Sú na tom podobne ako vajcia, keď v nich bielkoviny vplyvom mikrovlnného žiarenia zoxidujú. Môžu sa stať karcinogénnymi a chuť a nutričný obsah húb sa zmenia. Myslite na to, aby ste ich nikdy nenechávali pridlho pri izbovej teplote, pretože to môže viesť k tráviacim problémom, bolestiam žalúdka či až vážnym ochoreniam.
Huby v optimálnom prípade čím skôr spracujte. Kto ich rovno tepelne nespracuje obaľované v strúhanke ako rezeň či v chutnej praženici, tak ich musí pripraviť na sušenie.
Morské plody
V našich končinách nie celkom bežný pokrm v domácnostiach, ale za túto vedomosť nič nedáte. Tieto pochúťky musia byť po príprave čo najskôr v chladničke a skonzumované do 24 hodín, inak môžu spôsobiť otravu.
Ak nie sú niektoré druhy rýb včas ochladené, môže sa v nich tvoriť histamín vyvolávajúci napríklad žalúdočné nevoľnosti či vracanie, hnačku, pálenie v ústach, svrbenie a vyrážky na pokožke, ako nízky krvný tlak. Bezpečnejšie si morské plody vychutnáte v dobrej reštaurácii.