Tieto potraviny držte od mikrovlnky čo najďalej: Naoko nevinné prihrievanie vám môže spôsobiť vážnu OTRAVU jedlom

Čas je vzácny, a preto aj zohrievanie jedál už dávno nerobíme v hrnci na sporáku, ale využívame zázraky modernej kuchynskej techniky.

Čas je vzácny, a preto aj zohrievanie jedál už dávno nerobíme v hrnci na sporáku, ale využívame zázraky modernej kuchynskej techniky.

Fotogaléria

Huby

Sú na tom podobne ako vajcia, keď v nich bielkoviny vplyvom mikrovlnného žiarenia zoxidujú. Môžu sa stať karcinogénnymi a chuť a nutričný obsah húb sa zmenia. Myslite na to, aby ste ich nikdy nenechávali pridlho pri izbovej teplote, pretože to môže viesť k tráviacim problémom, bolestiam žalúdka či až vážnym ochoreniam.

Huby v optimálnom prípade čím skôr spracujte. Kto ich rovno tepelne nespracuje obaľované v strúhanke ako rezeň či v chutnej praženici, tak ich musí pripraviť na sušenie.

Veľké tajomstvo ŠÉFKUCHÁROV: S týmto trikom rozmrazíte čokoľvek do 10 minút. A bez pomoci mikrovlnky! Zobraziť článok

Morské plody

V našich končinách nie celkom bežný pokrm v domácnostiach, ale za túto vedomosť nič nedáte. Tieto pochúťky musia byť po príprave čo najskôr v chladničke a skonzumované do 24 hodín, inak môžu spôsobiť otravu.

Ak nie sú niektoré druhy rýb včas ochladené, môže sa v nich tvoriť histamín vyvolávajúci napríklad žalúdočné nevoľnosti či vracanie, hnačku, pálenie v ústach, svrbenie a vyrážky na pokožke, ako nízky krvný tlak. Bezpečnejšie si morské plody vychutnáte v dobrej reštaurácii.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});