Hokkaido je doslova bombou pre naše zdravie. Je zdrojom vysokého obsahu vitamínov C a E, karoténu, vápnika, fosforu a rôznych antioxidantov nevyhnutných na ochranu organizmu pred vznikom vážnych chronických ochorení.
Fotogaléria
Postup:
- Očistenú tekvicu pokrájame na kocky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Osolíme, pokvapkáme olejom a dáme piecť na 180º na cca 20 až 25 minút.
- Vo veľkej rajnici roztopíme maslo, na ktorom orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak a fazuľku.
- Pridáme ryžu, premiešame a všetko podlejeme vínom. 2-3 minútky na to všetko zalejeme naberačkou horúceho vývaru.
- Všetko spolu varíme, kým ryža celkom nezmäkne.
- Polovicu upečenej tekvice medzitým popučíme v miske na kašu a v závere primiešame k hotovému rizotu.
- Nakoniec do rizota primiešame strúhaný parmezán, petržlenovú vňať a na kocky nakrájanú tekvicu.