Chutným zeleným pistáciám sa ťažko odoláva. Nesolené a v prírodnej forme sú veľmi zdravé, dokonca vďaka nim môžete schudnúť. Chcete sa o týchto výživných semienkach dozvedieť viac?
Fotogaléria
Sú dobrým doplnkom rôznych zeleninových šalátov (nakrájané alebo nahrubo nadrvené), jogurtov, cestovín, obohateniu ovsenej kaše a pečiva (sladkého aj slaného) alebo rozmixované v smoothies.
Občas si nájdu miesto aj v dezertoch, osviežujúcej zmrzline či ako pistáciové maslo. Ak máte čas a chuť, poďte si upiecť rezy s pistáciovou plnkou:
Suroviny na cesto (na 18 porcií)
- 240 g hladkej múky
- 180 g masla
- 2 ks vaječných žĺtkov
- 1-1,5 PL práškového cukru
Suroviny na plnku
- 370 g mletých nesolených pistácií
- 5-6 ks vaječných žĺtkov
- 7 PL práškového cukru
- 240 ml smotany na šľahanie