Vypadané vlasy, nechty a nevysvetliteľná smrť: Osudy mŕtvych manželov čarodejnice z Kilkenny sú desivé, je za tým obcovanie s diablom?

V 14. storočí bola Alice Kyteler známa ako prvá odsúdená írska čarodejnica. Jej nevlastné deti a miestny biskup tvrdili, že nesmierne ...
  • Zdroj: Getty/stock_colors

V 14. storočí bola Alice Kyteler známa ako prvá odsúdená írska čarodejnica. Jej nevlastné deti a miestny biskup tvrdili, že nesmierne bohatstvo získala pomocou mágie.

Alice sa narodila bohatým normanským rodičom v roku 1263. Po otcovej smrti ako jedináčik zdedila obchod a majetky. Jej prvým manželom bol o dvadsať rokov starší bankár William Outlawe s ktorým mala syna Williama.

Lenže manžel niekoľko rokov po svadbe ochorel a náhle zomrel. Krátko po jeho smrti sa vydala za bohatého Adama de Blunda, ktorý čoskoro tiež náhle a nevysvetliteľne zomrel. Bohatá dvojnásobná vdova sa opäť vydala, ale aj Richarda de Valle postihol rovnaký osud exmanželov.

Alžbeta Báthoryová
Krvavá uhorská grófka Alžbeta Báthoryová: Jej SADISTICKÁ úchylka stála život desiatky mladých dievčat, ktoré prežívali doslova pekelné muky! Zobraziť článok

Na rad prišiel aj štvrtý manžel, ktorý nevedomky začal rozmotávať šnúru udalostí, ktoré viedli k Alicinmu odsúdeniu. Niekoľko rokov po svadbe s Alice začal John de Poer chorľavieť - vypadli mu vlasy aj nechty a fyzicky veľmi zoslabol.

Príznaky naznačovali, že pravdepodobne utrpel otravu arzénom. Krátko pred smrťou navyše zmenil svoju poslednú vôľu v prospech manželky a jej syna Williama.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});