Trúfate si uvariť DOMÁCI kečup? Príprava je ľahká a budete hrdé na jeho SKVELÚ chuť! Navyše, vydrží aj trištvrte roka

Sladký či pikantný sa skvele hodí na rôzne pokrmy. Zdatné záhradkárky s bohatou úrodou paradajok si ho ale radšej varia vlastný. Čo? ...

Sladký či pikantný sa skvele hodí na rôzne pokrmy. Zdatné záhradkárky s bohatou úrodou paradajok si ho ale radšej varia vlastný. Čo? No predsa kečup.

Fotogaléria

Potrebujete:

  • 1 kg paradajok
  • 3/4 jednej červenej cibule
  • 1 a pol strúčika cesnaku
  • 13 g sušených paradajok
  • 3/4 PL cukru
  • cca 0,4 PL červenej papriky
  • cca 0,4 PL klinčekov
  • štipka muškátového orieška
  • kúsok čili papričky

Najlepšie využité PARADAJKY! Na francúzsku pochúťku GALETTE sa nezabúda, takto si ju ľahko pripravíte SAMA Zobraziť článok

Príprava:

Čerstvé a zrelé paradajky umyte, odstopkujte a nakrájate na väčšie kúsky. Tie následne vložte do veľkého hrnca a smelo pridajte naraz všetky ostatné suroviny. Cibuľu, cesnak a sušené paradajky radšej tiež nakrájané.

Všetko spolu na miernom ohni popri miešaní priveďte do varu a pokračujte, kým nie je uvarená asi tretina. Potom paradajky sceďte cez sito a znova prevarte. Opäť varte dokiaľ nezískate hustú konzistenciu.

Hotový kečup nadávkujte do čistých fliaš. Tie po uzatvorení postavte hore dnom na vrchnák aspoň na 5 minút. Táto vlastnoručne pripravená domáca dobrota vám vydrží na suchom a chladnom mieste aj trištvrte roka. Po otvorení kečup samozrejme skladujte v chladničke.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});