Sladký či pikantný sa skvele hodí na rôzne pokrmy. Zdatné záhradkárky s bohatou úrodou paradajok si ho ale radšej varia vlastný. Čo? No predsa kečup.
Fotogaléria
Táto červená paradajková omáčka výborne dochutí hranolky, párky, pečené mäso, cestoviny so syrom… a Taliani snáď prepáčia, aj pizzu!
Bežne sa kečup vyrába z paradajok, cukru, octu a korenia. Prísadami bývajú aj cibuľa, nové korenie, koriander, klinčeky, rasca, cesnak či zázvor. Nám sa podarilo zohnať domáci recept na jeden pikantný. Ak to nie je vaša obľúbená príchuť, tak čili nahraďte bazalkou a sladkou paprikou.
Príprava surovín vám zaberie 15 minút a zvyšok necelé tri hodiny. Naschvál sme uviedli len takú malú skúšobnú dávku, aby sa pri nej osmelili aj gazdinky, ktoré kečup ešte nikdy nevarili. Verte tomu, že budete na svoju novú zručnosť hrdé.