Varenie bez cibule je takmer rovnako nemožné, ako vynechať v kuchyni soľ. Od surovej len tak na maslovom chlebe, až po množstvo rôznych receptov tu má cibuľa svoje pevné miesto.
Fotogaléria
Zbytočná panika?
Tu však dilema so zvyškami cibule nekončí. Dokonca sa ukázalo, že druhý tábor robil zbytočnú paniku. Táto zdravá zelenina pôsobí priam antibakteriálne a pri jej krájaní sa uvoľňujú zlúčeniny, ktoré neprispievajú k rastu mikróbov. Čerstvá cibuľa zabíja alebo zabraňuje rastu mikroorganizmov, vrátane tých, ktoré môžu spôsobiť otravu u ľudí.
Verdikt? Prebytočnú, už nakrájanú surovú cibuľu teda môžete celkom bezpečne konzumovať. Optimálne ju skladujte v chladničke vo vzduchotesnej nádobe alebo zabalenú vo fólii. Aj z chladničky ju zužitkujte čo najskôr, pretože časom sa jej chuť a textúra môžu meniť k horšiemu.