Žltá, chutná, sýta, zdravá a ľahko sa dá pripraviť do konzumovateľného stavu. Jej ďalšou veľkou výhodou je, že aj deti ju milujú. Niet čo váhať.
Fotogaléria
Po príchode domov kukuricu optimálne ešte v ten deň uvarte. Vyberte dostatočne veľký hrniec, aby boli všetky klasy potopené. Klasy ošúpte od listov a zbavte ťahavých fúzikov, ale listy vložte späť do hrnca k varenie, kukurica tak bude oveľa chutnejšia.
Aby taká aj ostala, tak ju od dosiahnutia varu vody varte maximálne 15 minút. Potom hrozí, že bude skôr tvrdá ako mäkšia.
Tip: Kukurica je lahodná aj ugrilovaná, tak myslite na ňu ako na zeleninovú prílohu k mäsu pri najbližšej opekačke/grilovačke.
Výber redakcie
- Jedlá z plážových stánkov, ktoré dajú PORIADNE zabrať postave: Tieto dve majú EXTRÉMNE vysoké kalorické hodnoty, vyhnite sa im! Zobraziť článok
- Kráľovná letnej zeleniny: Jej zdravotné účinky sú nesporné, ale cuketa aj zasýti a nemá takmer ŽIADNE kalórie! AHA, ako si ju jednoducho pripravíte Zobraziť článok