Typický (indický) plochý chlieb roti canai sa zvyčajne servíruje s rôznymi slanými a sladkými plnkami alebo prílohami. Zamestná vás asi na hodinu práce, a ďalších osem bude potrebovať na odležanie.
Fotogaléria
Cesto
(na 10 plochých chlebov)
• 520 g pšeničnej múky
• 1 vajce
• 3 lyžičky soli
• 120 g masla alebo podľa potreby
• 1 lyžica kondenzovaného mlieka
• 310 ml vody
Postup
Cesto
Do elektrického miesiča na cesto dáme múku, soľ, vajce, roztopené maslo a kondenzované mlieko. Miesime 10 minút a po troche pridávame vodu. Necháme 10 minút odpočinúť, a potom miesime ešte 5 minút.
Cesto rozdelíme na 10 rovnakých guľôčok. Každú rukami potrieme dostatočným množstvom masla. Potom ich všetky položíme na vymastený plech, prikryjeme potravinovou fóliou a na celú noc odložíme do chladničky.
Na ďalší deň potrieme pracovnú plochu maslom, položíme na ňu jednu guľôčku a sploštíme ju. Dlaňou ju roztlačíme a následne rozťaháme čo najviac to pôjde.