Chlieb ROTI CANAI z juhovýchodnej Ázie dobýja gastro scénu! Viete si ho ľahko upiecť aj doma, TU je návod, ako na to

Typický (indický) plochý chlieb roti canai sa zvyčajne servíruje s rôznymi slanými a sladkými plnkami alebo prílohami. Zamestná vás asi ...

Typický (indický) plochý chlieb roti canai sa zvyčajne servíruje s rôznymi slanými a sladkými plnkami alebo prílohami. Zamestná vás asi na hodinu práce, a ďalších osem bude potrebovať na odležanie.

Fotogaléria

Prstami začneme potláčať jeden okraj plátu cesta smerom ku stredu tak, aby sa cesto navrstvilo v záhyboch v rade za sebou. To isté zopakujeme s druhým okrajom a vytvoríme tak pás nazberaného cesta. Natrieme ho maslom a zrolujeme do špirály.

Rezance z palacinkového cesta ručia za fantastickú VEČERU: Po tejto ZAPEČENEJ dobrote si oblížete všetkých desať prstov! Zobraziť článok

Vonkajší koniec špirály prevlečieme cez stred ako špagát a špirálu uzatvoríme ako uzol. Necháme odpočinúť 10 minút. Postup zopakujeme so zvyškom guličiek.

Keď sú chleby pripravené na pečenie, roztlačíme ich na placky s priemerom 10 – 15 cm. Na panvici na miernom ohni zohrejeme trochu masla. Chlieb položíme na panvicu, opekáme ho niekoľko minút z jednej strany, a potom z druhej strany.

Chlieb vyberieme z panvice a položíme ho na pracovnú dosku. Ihneď ho veľmi opatrne chytíme zo strán a stlačíme oboma rukami smerom dovnútra. Chlieb sa nezlomí, pretože je kyprý.

Príprava a servírovanie

Chleby prikryjeme čistou utierkou a servírujeme teplé. Sú vynikajúce na okamžitú konzumáciu a hodia sa ku všetkým druhom kari.

Spoznajte čaro a úžasné chute medzinárodných kuchýň v 11 samostatných vydaniach spolu s darčekom – kvalitným kuchynským nožom z ocele pre bezproblémové a presné rezanie. Viac informácií v stánkoch alebo na topfood.sk

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});