Rozvod, úmrtie, dlhé odlúčenie... STRACH Z OPUSTENIA ničí vzťahy, riešenie môže byť komplikovanejšie než sa zdá

Zatiaľ čo mnoho slobodných ľudí žije svoj single život veľmi spokojne, iní sa boja, že budú sami do smrti. Ide o účinok veľkej psychickej ...
  • Zdroj: Getty/MangoStar_Studio

Zatiaľ čo mnoho slobodných ľudí žije svoj single život veľmi spokojne, iní sa boja, že budú sami do smrti. Ide o účinok veľkej psychickej poruchy nazývanej strach z opustenia - spôsob života, ktorý sa môže ukázať ako obmedzujúci na každom kroku.

Strach z opustenia možno definovať ako nadmerný, neopodstatnený strach z možného odlúčenia. Vyznačuje sa takmer permanentným pocitom neistoty. Veľmi často zostáva nečinný celé desaťročia, kým ho prebudí vonkajší prvok.

Môže ísť o hrozbu rozchodu, výpovede, ale aj rozvod blízkych či úmrtie. Osoba postihnutá týmto strachom urobí všetko preto, aby nezostala sama, aj keby to malo znamenať prijať toxický vzťah.

Schopnosť ovládať svoje myšlienky vzťahu výrazne prospieva.
Tieto 3 znamenia môže ich prílišné premýšľanie a analyzovanie úplne ZNIČIŤ: Ak sa nepoučia, KRACH vzťahu môže byť len začiatok Zobraziť článok

Ako zistíte, že máte problém?

Strach z opustenia je odborníkom dobre známy. Je spojený s mnohými príznakmi, ktoré ho môžu lepšie zacieliť. Na vrchole symptómov je nešťastie stelesnené záchvatmi úzkosti alebo slzami. Ale aj strach z toho, že už nikdy nebudete milovaný.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});