Hmmm, ľahučký a krehký koláč so sviežou chuťou jabĺk, podmanivou vôňou vanilky a škorice doťuknutý kopčekom lahodnej zmrzliny... Môže byť niečo lepšie?
Fotogaléria
Pripravte si:
- 4-5 jabĺk (podľa potreby a preferencií)
- 500 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 200 g kryštálového cukru
- 1 vajce
- 200 g zmäknutého masla
- Šípkový alebo marhuľový džem
- Šťavu z citróna
- Mletú škoricu
Ako na to:
1. Preosiatu múku zmiešame spolu s práškom do pečiva.
2. V druhej miske vymiešame mixérom kryštálový, vanilkový cukor, vajce a zmäknuté maslo. Pridáme polovicu múky a zamiešame.
3. Dodáme zvyšok múky a cesto spracujeme rukami na mrveničku.
4. Plech vystelieme papierom na pečenie. Väčšiu časť cesta vysypeme na plech a rovnomerne zapracujeme dlaňami. Na cesto rozotrieme ingredienciu, ktorá urobí z jedenia tohto koláča skutočný zážitok – šípkový alebo marhuľový džem.