Riziko RAKOVINY priamo vo vašej kuchyni? Vedci varujú pred nebezpečenstvom plynových sporákov!

Podľa nedávnej štúdie môžu plynové sporáky vyžarovať látky spojené s rozvojom rakoviny, a to dokonca vo vyššej miere ako pasívne fajčenie.

Podľa nedávnej štúdie môžu plynové sporáky vyžarovať látky spojené s rozvojom rakoviny, a to dokonca vo vyššej miere ako pasívne fajčenie.

Fotogaléria

Priemerné emisie benzénu z plynových sporákov pri teplote asi 180 stupňov boli desať až dvadsaťpäťkrát vyššie ako tie, ktoré sa zistili pri elektrických alternatívach. "Benzén sa tvorí v prostredí s vysokou teplotou, ako sú ropné polia a rafinérie, ale teraz vieme, že chemikália sa vyskytuje aj v plameňoch plynových sporákov," potvrdil hlavný autor štúdie, Rob Jackson.

Neignorujte, ak sa s vaším telom deje v noci TOTO: Môže ísť o vážne zdravotné problémy, aj smrteľnú RAKOVINU Zobraziť článok

Ten v súvislosti s výsledkom zároveň upozornil na dôležitosť vetrania, ktoré môže koncentrácie znečisťujúcich látok významne znížiť. Lenže, krutou realitou je, že ventilátory v bytových domoch často nie sú dostatočne výkonné, aby vystavenie riziku eliminovali.

Ďalšou zlou správou je, že plynové sporáky nevypúšťajú iba benzén. Rovnako ako nás pasívne fajčenie neohrozuje len jedinou svojou toxickou látkou – treba si uvedomiť, že vždy sú prítomné aj mnohé iné škodliviny poškodzujúce naše zdravie…

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});