Neignorujte, ak sa s vaším telom deje v noci TOTO: Môže ísť o vážne zdravotné problémy, aj smrteľnú RAKOVINU

Nočné potenie sa môže zdať neškodné, no podľa odborníkov by sme sa mali mať na pozore - môže ísť o život!
  • Zdroj: Getty/skynesher

Nočné potenie sa môže zdať neškodné, no podľa odborníkov by sme sa mali mať na pozore - môže ísť o život!

Podľa nedávneho prieskumu Cancer Research UK až 48 % dospelých s rakovinou navštívi lekára neskoro, aj niekoľko týždňov po zaznamenaní prvých vážnych príznakov. Či už je to vysoký krvný tlak alebo nevysvetliteľná hrčka, mnohí svoj zdravotný stav spočiatku pripisujú banálnym príčinám, uvádza Mirror. A to je chyba.

Lekári varujú, že akékoľvek zmeny treba brať vážne, pretože aj zákerná rakovina sa môže spočiatku javiť ako neškodná. To, v akom štádiu sa zachytí, ovplyvňuje celý rad procesov, zlepšuje vyhliadky na dlhší a kvalitnejší život či dokonca dáva nádej na celkové uzdravenie. 

Chráňte svoje prsia pred nebezpečnými chorobami: Tieto ŠTYRI potraviny by v jedálničku ženy nemali chýbať! Zobraziť článok

Nepodceňujte nočné potenie

Netreba sa hneď ľakať. To, že ráno žmýkate tričko môže ovplyvniť vedľajší účinok niektorých liekov, infekcia alebo menopauza. Zbystriť by ste mali v situáciách, kedy sa potenie vymyká normálu, prebúdza vás uprostred noci či oslabuje natoľko, že ráno ledva vstanete z postele. Takýto stav môže predpovedať leukémiu a lymfóm, diagnózy, ktoré môžu skončiť smrťou, ak sa neliečia včas!

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});