Alkohol pôsobí na ľudský organizmus zhubnejšie ako si chceme pripustiť: 60 rôznych ochorení a aha, čo robí so SVALMI, veď to je HROZNÉ!

„Alkohol je v malom množstve liek“ ste zrejme počuli počas nejednej návštevy na Slovensku. Teraz milovníkov ohnivej vody trochu sklameme. ...

„Alkohol je v malom množstve liek“ ste zrejme počuli počas nejednej návštevy na Slovensku. Teraz milovníkov ohnivej vody trochu sklameme. Vedci totiž objavili ďalší jej škodlivý účinok.

Fotogaléria

Stále viac pribúda dôkazov o škodlivých účinkoch konzumácie alkoholu, od tých zdravotných až po sociálne. Do už tak rozsiahlej zbierky „prečo nepiť“ nedávno pribudol ďalší nežiaduci efekt.

Príbeh alkoholičky: Poviem vám, ako vyzerá pád na totálne dno aj to, čo mi pomohlo prežiť Zobraziť článok

Ukazuje sa, že ľudia pijúci priveľa alkoholu, postupne strácajú svaly oveľa rýchlejšie ako jeho striedmi konzumenti, čo výrazne zvyšuje ich riziko zlomenín kostí.

To sú závery britského výskumu zverejneného v máji 2023, ktorý vzniklo na vzorke pol milióna ľudí v Spojenom kráľovstve. Do neho boli okrem konzumácie alkoholu zahrnuté aj faktory ako príjem bielkovín, telesná výška a fyzická aktivita.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});