Riziko RAKOVINY priamo vo vašej kuchyni? Vedci varujú pred nebezpečenstvom plynových sporákov!

Podľa nedávnej štúdie môžu plynové sporáky vyžarovať látky spojené s rozvojom rakoviny, a to dokonca vo vyššej miere ako pasívne fajčenie.

Podľa nedávnej štúdie môžu plynové sporáky vyžarovať látky spojené s rozvojom rakoviny, a to dokonca vo vyššej miere ako pasívne fajčenie.

Fotogaléria

Nová štúdia vedcov zo Stanfordskej univerzity upozorňuje, že plynové sporáky zvyšujú hladinu benzénu, chemickej látky spojenej s rizikom rakoviny.

V roku 2022 preskúmali celkom 87 sporákov v Kalifornii a Colorade a zistili, že pri ich používaní bol v obrovských množstvách prítomný benzén, látka spájaná s leukémiou a inými závažnými chorobami. 

K vystaveniu benzénu dochádza okrem iného aj v blízkosti sopiek, pri lesných požiaroch, v prípade tabakového dymu a tiež pri spaľovaní benzínu.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});