Má vaša vôňa krátku výdrž? Vieme prečo!

Bojujete s výdržou pri svojej obľúbenej vôni? Poradíme vám, ako svoju vôňu udržať na tele čo možno najdlhšiu dobu.

Bojujete s výdržou pri svojej obľúbenej vôni? Poradíme vám, ako svoju vôňu udržať na tele čo možno najdlhšiu dobu.

Fotogaléria

Aplikácia vôní sa nezdá byť až takou zákernou problematikou. Áno, nejedná sa o kvantovú fyziku, ale ak máte presné informácie o správnom nanášaní vášho obľúbeného parfumu, môžete si jeho omamnú vôňu vychutnávať oveľa dlhšiu dobu.

Väčšina ľudí sa mylne domnieva, že čím je vôňa drahšia, alebo dokonca, čím väčšie množstvo parfumu nanáša, tým má dlhšiu výdrž. Omyl! Výdrž vašej vône môže ovplyvniť pomer vonných zložiek v koncentrovanom liehu. Čím vyšší je pomer vonnej zmesi k vode a alkoholu, tým je vôňa intenzívnejšia. Ale tušili ste, že aj vy sami dokážete ovplyvniť výdrž vášho parfumu jeho správnou aplikáciou?

KAM NANÁŠAŤ VÔŇU?

Aplikujte parfum pokiaľ možno hneď po kúpeli zhruba z tridsiatich centimetrov na suché, prehriate miesta, ideálne pred oblečením. Vôňu nanášajte na pulzné body, medzi ktoré patrí napríklad zápästie, krk, dekolt, lakťové a podkolenné jamky. Vôňou môžete takzvane aj „prejsť“. Táto metóda aplikácie spočíva v streknutí vône do priestoru pred seba a následným krokom vpred. Mikročastice vonnej arómy tak na vašej pokožke vytvoria nádherne voňavý závoj.

ČOHO SA VYVAROVAŤ?

Mnoho ľudí má po aplikácii parfumu zafixovaných trieť si svoje navoňané zápästia o seba. Aj keď sa tento pohyb môže javiť ako ideálnym pomocníkom na zintenzívnenie vône, opak je pravdou. Trením sa totiž ničia zložky, ktoré sa majú pozvoľna samé uvoľniť a vy tak nedosiahnete požadovaný efekt.

Pokiaľ trpíte večne suchou a citlivou pokožkou, aplikácia parfumov priamo na kožu zrejme nebude vašou šálkou kávy. Pokiaľ doprajete takej pokožke nános parfumu obsahujúci alkohol, danú vôňu ihneď vstrebe a vzápätí sa vráti do pôvodného stavu. Riešením je v takom prípade natrieť pred nanesením parfumu pokožku krémom s neutrálnou vôňou.

Chcete sa dozvedieť informácie o tom, ako vybrať parfum, z čoho sa skladajú a mnoho ďalších zaujímavostí? Pozrite sa na Encyklopédiu vôní, ktorú nájdete priamo na stránkach e-shopu Elnino.sk.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk