Ako pripraviť grilovačku, na ktorej sa NEPRIBERÁ? Prinášame výber zdravých alternatív, ktoré na vašom tele nenapáchajú ŽIADNE škody!

Držíte diétu, no nechcete si nechať ujsť grilovačku? Zložitá situácia, no dá sa vyriešiť! Ak si na tanier naložíte nasledujúce potraviny, ...

Držíte diétu, no nechcete si nechať ujsť grilovačku? Zložitá situácia, no dá sa vyriešiť! Ak si na tanier naložíte nasledujúce potraviny, budete chudnúť ďalej.

Fotogaléria

Alternatívy pre vegánske BBQ

Dobrou voľbou je grilovanie ovocia a zeleniny na rošte, ideálne, ak nemáte rada mäso. Nakrájajte paradajky, šampiňóny, špargľu, baklažán, papriku alebo zemiaky, karfiol, jablkové či marhuľové kolieska a raz-dva máte osviežujúcu prílohu k mäsu či vegánskym syrom.

Zapáľte oheň 

Ak grilujete na ohni, uprednostnite čistené drevené uhlie z udržateľne riadených prevádzok (označenie FSC a PEFC). Mäkké drevo je vhodné na rýchle grilovanie, to tvrdé je vyhradené na veľké kusy mäsa, pretože horí dlhšie.

Grilovacia mriežka by mala byť umiestnená približne 20 až 40 cm od žeravých uhlíkov, aby sa jedlo pieklo v teple (približne 200 °C) a nie v plameňoch (500 °C).

Vyznáte sa v kalorických hodnotách vašich obľúbených potravín? Otestujte svoje vedomosti v TOMTO KVÍZE, pomôže vám schudnúť! Zobraziť článok

Trik spočíva v umiestnení jedla na najchladnejšiu časť grilu, aby sa zabezpečilo rovnomerné varenie na povrchu aj vo vnútri.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});