Držíte diétu, no nechcete si nechať ujsť grilovačku? Zložitá situácia, no dá sa vyriešiť! Ak si na tanier naložíte nasledujúce potraviny, budete chudnúť ďalej.
Fotogaléria
Aké mäso si vybrať na grilovanie?
Výber mäsa je zásadný. Základným princípom je kombinovať biele mäso (kuracie, morčacie a pod.) a červené mäso (hovädzie, jahňacie). A pokiaľ možno marinované, aby sa obmedzila tvorba škodlivých látok pri varení.
Ideálny je výber chudého alebo odtučneného mäsa. Trik spočíva v tom, že mäso na panvici zľahka opečiete, aby grilovanie bolo čo najkratšie. Vyhnete sa kvapkaniu masti priamo do ohňa.
Nezabudnite na ryby
Gril je vhodný aj na prípravu rýb s pevným mäsom: tuniaka, makrely, pražmy alebo sardiniek v sprievode korenín a zeleniny. Pri väčšom rozpočte môže byť zaujímavé grilovanie mäkkýšov, homára a kreviet.