ŠIALENÁ životná jazda legendárnej speváčky Billie Holiday: Skončila na ulici ako detská PROSTITÚTKA! Drogy a alkohol ju dostali na totálne dno, smrti neunikla

Zažila pád na dno aj výslnie slávy. Odmalička nemala v živote na ružiach ustlané, ale nakoniec to dotiahla na jednu z najväčších bluesových ...

Zažila pád na dno aj výslnie slávy. Odmalička nemala v živote na ružiach ustlané, ale nakoniec to dotiahla na jednu z najväčších bluesových speváčok 20. storočia. Jej hviezda ale prirýchlo zhasla.

Fotogaléria

Narodila ako Eleanora Fagan Gough 7.4.1915 vo Philadelphii iba 13-ročnej matke (otec mal vtedy šestnásť). Ich vzťah nevydržal dlho, rodičia sa zobrali aj rozviedli krátko po jej tretích narodeninách. Vyrastala vo veľkej chudobe, a hoci mala hudobný talent, nemohla ho ďalej rozvíjať.

Počas dospievania bola nútená pomôcť matke s rodinným rozpočtom predávaním vlastného tela. Stala sa detskou prostitútkou a podľa svojich pamätí mala už v jedenástich rokoch prejsť peklom znásilnenia.   

Janis Joplin
Ležala v hotelovej izbe bez známok života... K smrti Janis Joplin sa viaže desivé proroctvo! Zobraziť článok

Život na ulici viedol k tomu, že bola v roku 1925 poslaná do katolíckeho nápravného ústavu, kde strávila dva roky. Koncom 20.rokov sa spolu s matkou presťahovala do New Yorku, kde videli viac príležitostí na prežitie. O tom, aký talent sa v nej skrýva sa okolie dozvedelo až koncom 20. rokov, keď za pár dolárov sprepitného spievala v najtemnejších harlemských baroch.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});