Kilá sa z vás len tak ZOSYPÚ, no jablčný ocot si poradí aj s AKNÉ: Spoznajte jeho zázračné účinky, budete prekvapené, čo všetko ešte dokáže!

Poznali ho už naši predkovia pred vyše 5 tisíc rokmi. Toto zdravé dochucovadlo vzniká kvasením cukru z jabĺk, pričom vzniknutá kyselina ...

Poznali ho už naši predkovia pred vyše 5 tisíc rokmi. Toto zdravé dochucovadlo vzniká kvasením cukru z jabĺk, pričom vzniknutá kyselina octová sa zriedi vodou a obohatí kvasnicami.

Fotogaléria

A čo chudnutie?

Účastníci istej štúdie tri mesiace pravidelne na obed a večeru prijímali 15 ml jablčného octu (cca 2 PL). Zároveň konzumovali o 25O kalórií menej pod svoj bežný denný kalorický príjem.

Odborníci zistili, že skupina konzumujúca ocot schudla v porovnaní s inou kontrolnou skupinou (bez príjmu octu) až o 4 kilogramy viac. Zároveň v „octovej“ skupine zaznamenali aj nižšie hladiny krvného cholesterolu.

Naštartujte SPAĽOVANIE tukov na maximum! 4 metódy IDEÁLNE pre ženy 50+, ktoré pomáhajú natrvalo schudnúť Zobraziť článok

Kyselina octová zabraňuje ukladaniu tukov v tele a zefektívňuje fungovanie metabolizmu. Predpokladá sa, že pravidelná konzumácia jablčného octu potláča chuť do jedla a zanecháva dlhší pocit sýtosti.

Asi sa nikto nechystá ho konzumovať vo väčších množstvách, ale v rámci upozornenia jeho kyslosť vám môže v takom prípade podráždiť hrdlo, pažerák alebo zubnú sklovinu.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});