Možno si ešte spomínate na babkinu tmavohnedú fľaštičku so švédskymi kvapkami. Viete však, ako fungujú?
Vďaka svojej chuti nie sú veľmi populárne, no sú zdravé. V ére presladených jedál, dezertov a snackov si však hľadajú svoje miesto iba ťažko.
Horké potraviny majú preukázateľne pozitívny vplyv na zdravie
Ak na vašom tanieri nekončí pravidelne čakanka, rukola a iné byliny či šaláty, môžete si pomôcť práve týmito kvapkami.
Prírodné horčiny sú chemické zlúčeniny obsiahnuté v mnohých rastlinách. Nachádzajú sa napríklad v artičokách, baklažáne, čakanke, rukole, ružičkovom keli, mangolde, špenáte či olivách. Horčiny obsahujú aj koreniny ako kurkuma, tymian alebo škorica.
Výber redakcie
- TOTO lahodné ovocie si dokáže poradiť s brušným TUKOM! Ale aj posilňuje srdce, znižuje krvný TLAK, pomáha pri ochoreniach pečene či obličiek Zobraziť článok
- Tri datle denne majú na naše telo ZÁZRAČNÝ účinok: Pomoc pri CHUDNUTÍ a sezónnych alergiách sú len začiatkom! Čo všetko ešte dokážu? Zobraziť článok