Noc, ktorá nemala nikdy prísť: River Phoenix mal pred sebou rozprávkovú kariéru, po SMRTIACOM koktejle zomrel v náručí svojho brata Joaquina

Herec, tanečník, skladateľ, gitarista. River Phoenix sa narodil ako umelec, ktorý súčasnému svetu mohol odovzdať veľa. Osudná tragédia ...

Herec, tanečník, skladateľ, gitarista. River Phoenix sa narodil ako umelec, ktorý súčasnému svetu mohol odovzdať veľa. Osudná tragédia v čase, kedy mal čerstvých 23 rokov, však všetko zničila.

Fotogaléria

River Phoenix, brat jedného z najpopulárnejších oscarových hercov súčasnosti, Joaquina Phoenixa, sa po presťahovaní do Los Angeles stal hviezdou reklám a televíznych seriálov – detská postava Chrisa Chambera z drámy Pri mne stoj! z neho spravila hollywoodsku hviezdu takpovediac za noc.

Netrvalo dlho a z malého drzého chlapca sa stal nádejný talentovaný umelec so sľubnou tvorivou budúcnosťou a nablýskanou kariérou. 

Na tieto klenoty sa zabudlo: Vynikajúci Johnny Depp v DÔLEŽITÝCH, no podceňovaných filmoch Zobraziť článok

Tragický osud všetko zmenil

Riverov talent bol neprehliadnuteľný a každým svojím vystúpením iba dokazoval, že pre filmové plátno sa jednoducho narodil. Už ako 19-ročný spolupracoval s Harrisonom Fordom a Seanom Connerym na filme Indiana Jones a Posledná krížová výprava.

Pamätať si ho môžete aj z komédie Milujem ťa na smrť, či drámy Moje súkromné Idaho. V oboch snímkach si zahral s Keanu Reevesom, ktorý mal v tom čase 26 rokov.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});