Ako dlho môžete SKLADOVAŤ kuracie mäso v chladničke? Táto vedomosť vás môže ochrániť pred vysoko nebezpečnou NÁKAZOU

Kuracina patrí v slovenských rodinách k najobľúbenejšiemu mäsu. Od soté po rezne sa pravidelne objavuje na našich stoloch. Len ju mať ...

Kuracina patrí v slovenských rodinách k najobľúbenejšiemu mäsu. Od soté po rezne sa pravidelne objavuje na našich stoloch. Len ju mať stále po ruke a čerstvú.

Fotogaléria

Aj po vytiahnutí hydiny z chladničky/mrazničky nezabudnite vždy skontrolovať, či nie je pokazená. Smer odpadkový bio kôš jej neváhajte ukázať, pokiaľ:

  • uplynul jej dátum minimálnej trvanlivosti,
  • varené/pečené mäso sa sfarbuje do sivozelena (prítomnosť plesní a rozmnoženia baktérií),

Club Sandwich
Čo so zvyškami kuracieho mäsa? Pripravte si legendárny sendvič s chutnou zmesou ingrediencií - oblížete si všetky prsty! Zobraziť článok

  • mäso zreteľne kyslo zapácha (pri marinovaní v oleji a koreninách je to ťažšie spoznať),
  • mäso je na pohľad aj dotyk slizké (tu nepomôže oplachovanie pod vodou, len zbytočne roznesiete baktériu po blízkom okolí).

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});