Pozor, cherofóbiou trpia najmä ženy! Čo je za ZÁHADNOU diagnózou a ako veľmi dokáže skomplikovať život?

V skutočnosti majú všetci rovnaký cieľ. Byť šťastný! Niektorých ľudí však táto predstava nenapĺňa uspokojením, ale strachom. Čo potrebujete ...
  • Zdroj: Getty/Martin Dimitrov

V skutočnosti majú všetci rovnaký cieľ. Byť šťastný! Niektorých ľudí však táto predstava nenapĺňa uspokojením, ale strachom. Čo potrebujete vedieť o cherofóbii a... týka sa aj vás?

Väčšina ľudí sa snaží dosiahnuť stav šťastia a aspoň na krátky okamih získať pocit, že je všetko v poriadku. Existujú však aj takí, ktorí sa chcú tomuto stavu vyhnúť, pretože trpia veľkým strachom: cherofóbiou.

Je možné báť sa šťastia?

Je. Predstavte si, že sa vedome vyhýbate úspechom a krásnym chvíľam. Prečo? Aby ste jednoducho nezískali pocit šťastia. Postihnutí sa obávajú následkov, ktoré by mohli z neho vyplynúť. Prostredníctvom negatívnych skúseností či traumy z minulosti sa naučili, že sklamanie, bolesť či smútok priamo súvisia s pocitmi šťastia.

5 ZNAKOV, ktoré naznačujú vašu obzvlášť vysokú EMOCIONÁLNU zrelosť: Klobúk dolu pred vami, ak ste sa v nich našli! Zobraziť článok

Veľký podiel na tom má aj strata novonadobudnutého šťastia, ktorá ich desí. Ľudia, ktorí trpia cherofóbiou alebo strachom zo šťastia, boli naučení, že nie sú hodní uvoľnenia a spokojnosti. Táto emócia ide u nich ruka v ruke so smolou, ktorej sa chcú stoj čo stoj vyhnúť.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});