Geniálny Einstein mal niekoľko LÁSOK: Mimomanželský pomer so sesternicou, ktorú si aj vzal, no NEODOLAL ani vydatej ruskej špiónke

Láska je neskutočne silná vec. Ak sa zamiluje chlap, tak rozum ide bokom, nech je akokoľvek veľký. Pod nátlakom lásky totiž kapitulujú ...

Láska je neskutočne silná vec. Ak sa zamiluje chlap, tak rozum ide bokom, nech je akokoľvek veľký. Pod nátlakom lásky totiž kapitulujú aj géniovia.

Fotogaléria

Predstavovať Alberta Einsteina by bolo asi zbytočné. Jednak najvýznamnejšieho vedca 20. storočia a nemecko-švajčiarsko-amerického teoretického fyzika poznáme z počutia všetci, a jeho odborné teórie sú pre bežného smrteľníka nezaujímavé. O to viac láka jeho súkromný život, ktorý nemá núdzu ani o povestnú perličku.

Marie Curie
Geniálna Madam Curie svojimi objavmi zmenila svet: Prvá žena, ktorá získala Nobelovu cenu, si ale TÝMTO podpísala ortieľ smrti! Zobraziť článok

Prvá manželka

Prvou Einsteinovou manželkou bola v rokoch 1903 – 1919 srbská matematička a fyzička Mileva Marićová. Spoznali sa počas štúdia polytechniky v Ženeve. Spočiatku ich spájalo priateľstvo a podobné názory na fyzikálne problémy.

Dcéru (*1902) splodili ešte pred svadbou, po nej mali ešte dvoch synov. Kvôli rodine sa Mileva vzdala vlastnej kariéry, no sú isté indície, že bola spolutvorkyňou slávnej teórie relativity.

Keď za ňu v roku 1922 (už po rozvode) preberal Einstein Nobelovu cenu, tak pri ďakovnej reči Milevu síce nespomenul, ale potom jej odovzdal celú finančnú odmenu vo výške jedného milióna dolárov.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});