Talianske jedlo sa stalo neoddeliteľnou súčasťou západnej kultúry. Pizza, cestoviny, rizoto – zoznam je dlhý. Vedeli ste však, že sa v talianskych reštauráciách (možno) dopúšťate zaužívaných omylov?
Fotogaléria
1. Špagety, lyžička a krájanie na drobné kúsky
Vybrali ste sa do svojej obľúbenej talianskej reštaurácie v bielej blúzke a z obáv pred škvrnami si jednoducho krájate špagety na malé kúsky? Chyba!
Talianskym bontónom je skrútiť špagety vidličkou do hniezda veľkosti sústa a potom ich zjesť. Presne tak! Treba použiť iba vidličku, pretože v Taliansku nenájdete polievkovú lyžicu, ktorá by pomohla pri obtáčaní.
2. Vytieranie omáčky chlebom
Jedlá z cestovín prichádzajú v mnohých rôznych variáciách. Lahodné omáčky sa navzájom doslova prekonávajú, preto je logické, že sa nechcete vzdať ani jednej jedinej kvapky.
Takže. Dojesť zvyšok omáčky s chlebom alebo nie? V uvoľnenej domácej atmosfére áno, nie však pri formálnych príležitostiach alebo v elegantných reštauráciách! Tam jedzte omáčku výlučne s cestovinami.