Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Erotické chúťky kráľa Candaulesa ŠOKOVALI jeho manželku aj staroveký svet: Doplatil na to životom, zavraždili ho v noci!

Ešte aj dnes ostávajú niektoré pikantné príbehy zo dávnych čias doslova neuveriteľné. Boli to však časy, kedy nič nebolo nemožné.
  • Zdroj: Wikipedia/ Maľba od Williama Ettyho

Ešte aj dnes ostávajú niektoré pikantné príbehy zo dávnych čias doslova neuveriteľné. Boli to však časy, kedy nič nebolo nemožné.

Keď sa Nyssia dozvedela, čo jej podarený manžel urobil, dala zaskočenému Gygesovi na výber: buď zabije kráľa a zoberie si ju za ženu, alebo ho verejne obviní, že ju špehoval a prinúti Candaulesa, aby ho popravil. Logicky si Gyges vybral prvú možnosť. V noci sa opäť schoval v spálni, a v spánku dobodal kráľa Candaulesa.

Strážca Gyges sa skutočne oženil s kráľovnou, ale mnohí obyvatelia kráľovstva ho nechceli prijať za vládcu. Aby sa zabránilo občianskej vojne, Gyges ponúkol, že o jeho nároku na trón rozhodne slávna Delfská veštiareň.

Orákulum nárok podporilo a vznikla jeho dynastia. Kňažka svätyne však dodala, že Heraklidovci sa pomstia Gygesovi v piatej generácii Mermnadae.

Meno kráľa Candaula sa dnes spája so sexuálnou úchylkou pomenovanou kandaulizmus. Jedná sa o sexuálnu praktiku alebo erotickú fantáziu, kde muž ukazuje partnerku alebo jej nahé fotky iným ľuďom (najčastejšie mužom) pre svoje voyeurské potešenie. Môže ísť aj o formu podnecovania partnerky, aby nosila oblečenie odhaľujúce jej fyzickú príťažlivosť (napr. minisukne, priliehavé či priesvitné oblečenie, šaty s výrazným výstrihom či rázporkom). V extrémnych príkladoch muž dovolí partnerke, aby mala pred ním sex s iným mužom, zatiaľ čo od si ich nakrúca, fotí alebo pri tom masturbuje.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});