Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Masturbácia mužov a žien: Kedy sa k nej uchyľujú? Výskum upozornil na pikantné detaily!

Pred týmto druhom sexuálneho uvoľnenia sa netreba skrývať, a keď už, tak maximálne pod perinou. Má priaznivé účinky na telo aj dušu, ...

Pred týmto druhom sexuálneho uvoľnenia sa netreba skrývať, a keď už, tak maximálne pod perinou. Má priaznivé účinky na telo aj dušu, a to v zadanom aj nezadanom stave.

Fotogaléria

Výskum, ktorý bol nedávno publikovaný v Archives of Sexual Behaviour, ponúka pohľad na odlišnú úlohu, ktorú masturbácia zohráva v sexuálnom živote oboch pohlaví.

Nórski experti pod vedením Nantje Fischerovej z Univerzity v Oslo zozbierali odpovede z dotazníkov od 4160 Nórov vo veku 18 – 89 rokov. Okrem otázok o sexuálnej aktivite účastníkov a užívania si masturbácie, sa prieskum zaoberal aj na ich zvykmi pri pozeraní porna.

Na základe svojich odpovedí boli účastníci rozdelení do štyroch skupín. Prvú tvorili respondenti, ktorí uviedli vysokú sexuálnu spokojnosť a frekvenciu masturbácie. Druhá zahŕňala účastníkov s vysokým sexuálnym uspokojením, ale nízkou frekvenciou masturbácie. Pri tretej vedci spojili údaje osôb, ktoré uviedli nízku sexuálnu spokojnosť a zároveň uviedli vysokú frekvenciu sebauspokojovania. Štvrtú skupinu charakterizovali odpovede, kde uvádzali nízku sexuálnu spokojnosť a frekvenciu onánie. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});