Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Erotické chúťky kráľa Candaulesa ŠOKOVALI jeho manželku aj staroveký svet: Doplatil na to životom, zavraždili ho v noci!

Ešte aj dnes ostávajú niektoré pikantné príbehy zo dávnych čias doslova neuveriteľné. Boli to však časy, kedy nič nebolo nemožné.
  • Zdroj: Wikipedia/ Maľba od Williama Ettyho

Ešte aj dnes ostávajú niektoré pikantné príbehy zo dávnych čias doslova neuveriteľné. Boli to však časy, kedy nič nebolo nemožné.

Jeden z takých pochádza z územia dnešného Turecka, na ktorom sa rozkladalo kráľovstvo Lýdia pod vládou kráľa Candaulesa z dynastie Heraklidovcov. Ten mal podľa gréckeho historika Herodota nádhernú manželku, ktorej krásu si nepochopiteľne nechcel nechať iba pre seba.

Aký bol SEX v stredovekom Francúzsku? Z tohto sa vám ZASTAVÍ ROZUM: Vášnivý milostný akt len na jar a bacuľky vo výhode! Zobraziť článok

Jedného dňa, v roku 718 pred Kristom, sa kráľ Candaules opýtal svojho osobného strážcu Gygesa, či chce vidieť jeho zvodnú kráľovnú Nyssiu nahú. Ten pochopiteľne lákavú ponuku zo slušnosti odmietol. Kráľ však trval na svojom, a chcel, aby strážca videl jeho manželku bez šiat. Gyges nakoniec na naliehanie panovníka súhlasil.

Večer sa skryl v ich spálni a ticho sledoval, ako sa vyzlieka. Keď sa nakoniec uložila do postele, on nečujne vyšiel zo spálne, ale kráľovná ho zbadala a uvedomila si, čo sa stalo. Prisahala tichú pomstu.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});