Na nádherne ROZVOŇANÝ byt nepotrebujete drahé osviežovače vzduchu: Ide to aj pomocou IZBOVÝCH rastlín! UKÁŽEME vám, ktoré si vybrať

Možno si pamätáte na múdru vetu, že príroda už všetko vymyslela. Pri tejto téme jej dávame iba za pravdu. So správnymi rastlinami bude ...

Možno si pamätáte na múdru vetu, že "príroda už všetko vymyslela". Pri tejto téme jej dávame iba za pravdu. So správnymi rastlinami bude ako svieža lúka voňať aj váš byt.

Fotogaléria

Citrónová tráva (Cymbopogon citratus)

Statná tropická tráva má veľmi intenzívnu vôňu, pre ktorej dosiahnutie stačí len potrieť listy. Nevadí jej slnko a dobre sa jej darí v pieskovo-hlinených pôdach. Vyžaduje pravidelné zalievanie a prihnojovanie. Okrem sviežej vône, ktorá vás uvoľní od stresu a nervového vypätia, má citrónová tráva aj gastronomické a liečivé využitie.

Vďačné IZBOVÉ RASTLINY, ktoré vedia prežiť v (takmer úplnej) tme: Zeleň vám rozžiari miestnosti! Zobraziť článok

Vavrín pravý (Laurus nobilis)  

Stálo zelený stromček alebo ker, ktorého sušené listy sú vlastne bobkové listy (vhodné do polievok a omáčok, alebo pri zaváraní). Slabo ale čarovne vonia. Kvôli svojmu pomalému rastu je vhodnou izbovou rastlinou. Vyžaduje humóznu pôdu bohatú na živiny a slnečné miesto či polotieň.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});