Divoká bylina, známa aj ako lesný cesnak, má sezónu od konca marca do mája. Ak sa chcete vydať na lov medvedieho cesnaku, mali by ste oblasť dobre poznať a dodržiavať niekoľko pravidiel.
Fotogaléria
Ak si chcete medvedí cesnak vychutnať kedykoľvek počas roka, urobte si zásoby napríklad v podobe pesta, oleja či masla. Najmä pesto z medvedieho cesnaku slúži ako skvelý základ pre všetky druhy receptov.
Suroviny na základný recept (5 pohárikov)
- Približne 1 kg listov medvedieho cesnaku
- 0,5 l rastlinného oleja (olivový alebo slnečnicový)
- 150 g kešu orieškov
- 150 g syra feta
- 30 g hrubozrnnej morskej soli
Príprava
Listy medvedieho cesnaku je dôležité dôkladne umyť, odrezať stopky a listy osušiť. Kešu oriešky nasekajte a odložte bokom. Potom rozmixujte listy medvedieho cesnaku, po častiach pridajte olej, soľ, feta syr a nasekané kešu oriešky a spracujte na hladkú hmotu. Pesto nalejte do pohárov, zalejte dostatočným množstvom oleja a dobre uzavrite.