Sezóna medvedieho cesnaku: Pozor, pri jeho zbere sa môžete FATÁLNE pomýliť! Na čo sa zamerať, aby ste si domov nepriniesli JEDOVATÚ rastlinu?

Divoká bylina, známa aj ako lesný cesnak, má sezónu od konca marca do mája. Ak sa chcete vydať na lov medvedieho cesnaku, mali by ste ...

Divoká bylina, známa aj ako lesný cesnak, má sezónu od konca marca do mája. Ak sa chcete vydať na lov medvedieho cesnaku, mali by ste oblasť dobre poznať a dodržiavať niekoľko pravidiel.

Fotogaléria

Ak si chcete medvedí cesnak vychutnať kedykoľvek počas roka, urobte si zásoby napríklad v podobe pesta, oleja či masla. Najmä pesto z medvedieho cesnaku slúži ako skvelý základ pre všetky druhy receptov.

Suroviny na základný recept (5 pohárikov)

  • Približne 1 kg listov medvedieho cesnaku
  • 0,5 l rastlinného oleja (olivový alebo slnečnicový)
  • 150 g kešu orieškov
  • 150 g syra feta
  • 30 g hrubozrnnej morskej soli

Food styling set with garlic, lemon and lavender on wooden textured cutting board
Prečo si pridať všade tam, kde to je možné CESNAK? Jeho účinky hovoria jasnou rečou! Zobraziť článok

Príprava

Listy medvedieho cesnaku je dôležité dôkladne umyť, odrezať stopky a listy osušiť. Kešu oriešky nasekajte a odložte bokom. Potom rozmixujte listy medvedieho cesnaku, po častiach pridajte olej, soľ, feta syr a nasekané kešu oriešky a spracujte na hladkú hmotu. Pesto nalejte do pohárov, zalejte dostatočným množstvom oleja a dobre uzavrite.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});