Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Aký bol SEX v stredovekom Francúzsku? Z tohto sa vám ZASTAVÍ ROZUM: Vášnivý milostný akt len na jar a bacuľky vo výhode!

Každá doba má svoje špecifiká ohľadom sexu. Možno by bolo zaujímavé vedieť, ako ním žili bežní stredovekí ľudia.

Každá doba má svoje špecifiká ohľadom sexu. Možno by bolo zaujímavé vedieť, ako ním žili bežní stredovekí ľudia.

Fotogaléria

Boli to skôr voľnejšie mravy alebo súbor „správnych“ pravidiel, ktorých sa patrilo pridržiavať? Úloha pohlavného styku sa vnímala aj pri udržiavaní zdravia. Kľúčové však bolo tehotenstvo a splodenie potomka, ktorý ďalej udržiaval a zveľaďoval majetok v rodine a poskytoval novú pracovnú silu

SEXUÁLNE INTRIGY neobišli ani mocné ženy histórie: Z čoho obvinili Máriu Antoinettu a Katarínu Veľkú? Pozor, len pre SILNÉ ŽALÚDKY! Zobraziť článok

Vďaka nadčasovému traktátu lyonského lekára a spisovateľa Symphoriena Champiera (1471 – 1539) z roku 1503 sa môžeme dozvedieť, čo stredoveký človek mal považovať ohľadom sexu za dôležité. Jeho najznámejšie pro-ženské dielo La nef des dames vertueuses (Loď cnostných dám) pozostáva zo štyroch kníh, a uvádza nasledujúce odporúčania:

Ideálny vek na sex

Champier uvádza, že správny čas na uzavretie manželstva, a teda aj na začiatok sexuálneho života a plodenie je pre ženy 16 - 20 rokov, a 30 - 35 rokov pre mužov. Ak majú obaja vyše 21 rokov, tak ich deti majú byť príťažlivé s dobrou povahou, s priemernou postavou a silnou vôľou.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});