Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Erotické radovánky v stredoveku: Prostitútky kontrolovali EREKCIU ženatých mužov! Ale ako boli vnímané domy rozkoše či ANÁLNY SEX?

História ľudskej sexuality je v mnohých ohľadoch oveľa zaujímavejšia a divokejšia. Niečo málo sa z tých čias podarilo zachovať aj ohľadom ...
  • Zdroj: Getty/duncan1890

História ľudskej sexuality je v mnohých ohľadoch oveľa zaujímavejšia a divokejšia. Niečo málo sa z tých čias podarilo zachovať aj ohľadom nej.

Stredovek zúril v našich končinách medzi rokmi 476 až 1492 (v Uhorsku do roku 1526). Mnohé domnienky o živote našich predkov prežívajú v mylnom presvedčení, že žili v časoch náboženského fanatizmu a lekárskej nevedomosti.

Hoci cirkev naozaj ovplyvnila stredoveké postoje k sexu, boli oveľa zložitejšie, ako naznačujú súčasné predsudky. Viera spolu s dobovou medicínou pomáhala formovať niektoré predstavy o sexe a škálu rôznych sexuálnych praktík dlho pred sexuálnou revolúciou.

Prežite jeden nebeský ORGAZMUS za druhým: Na stimuláciu klitorisu nebudete potrebovať ruky, aj s touto pomôckou si vychutnáte VÁŠNIVÚ jazdu! Zobraziť článok

Iba jedna poloha

Podľa katolíckej cirkvi bol pohlavný styk odporúčaný iba v misionárskej polohe. Iné predstavovali riziko zámeny rodových úloh alebo (nebodaj) zdôrazňovania príjemných aspektov aktu.

Účelom sexu bolo v tej dobe plodiť novú pracovnú silu a budúcich veriacich, a nemal byť predmetom rozkoše poddaných. Odchýlky od odporúčanej polohy sa dokonca trestali, v závislosti od závažnosti previnenia. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});