Presolili ste to? Hlavu hore, nemusíte nič vyhadzovať: Jedlo v hrnci ZACHRÁNITE vďaka týmto geniálnym trikom!

Aj šikovnej kuchárke sa občas stane, že niečo omylom presolí. Či už zo zábudlivosti (stresu), alebo jej jednoducho trochu „utečie ruka“.

Aj šikovnej kuchárke sa občas stane, že niečo omylom presolí. Či už zo zábudlivosti (stresu), alebo jej jednoducho trochu „utečie ruka“.

Fotogaléria

Ono také správne dochucovanie je umením samým o sebe. Niekto sa striktne drží receptu, iní sa spoliehajú na pocitové sypanie soli, korenia či byliniek - veď teraz by to už „hádam bolo dobré“.

Nenápadný LIST v sebe skrýva viac ako tušíte: Pomôže pri bolesti hlavy a problémoch s pamäťou. Ale prečo je zaujímavý aj pre diabetikov? Zobraziť článok

Aby sa potom všetci okolo stola netvárili, že servírované jedlo je pre nich trestom, máme pár trikov ako zachrániť presolené jedlo. 

Čo teda robiť, aby vaše úsilie neputovalo komplet do odpadkového koša?

● Často sa v kuchyni pritrafí presolená polievka. Tu je riešenie ľahké, stačí pridať vodu (resp. neslaný vývar), aby sa zriedila koncentrácia soli.

● Niekedy k vode treba pridať aj použité suroviny – koreňová zelenina, zemiaky, cibuľa... Čím väčšia porcia, tým sa soľ lepšie rozplynie.   

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});