Ako to len tie ISLANĎANKY robia, že sú také štíhle? Nechajte sa inšpirovať, z týchto jedál nemôžete pribrať!

Ostrovný Island má špecifické podmienky pre život ako zvyšok Európy, ktorý sa prejavuje aj na miestnych ženách. Okolité more plné morských ...

Ostrovný Island má špecifické podmienky pre život ako zvyšok Európy, ktorý sa prejavuje aj na miestnych ženách. Okolité more plné morských plodov je dôležitou súčasťou ich zdravého jedálnička.

Fotogaléria

Z Islandu pochádzajú aj úspešné ženy ako Björk (54, speváčka, skladateľka, herečka), Vigdís Finnbogadóttir (92, bývalá prezidentka), Anita Briem (40, herečka), Sigríður Tómasdóttir (†83, environmentalista, ktorá zachránila vodopády Gullfoss), Ragnheiður Ragnarsdóttir (38, herečka, bývalá plavkyňa), Heida Reed (34, herečka, modelka) alebo taká Katrin Davidsdottir (29, crossfitová altétka).

Z mužov treba spomenúť aspoň v skratke - Hafþór Júlíus Björnsson (34, profesionálny silák), Tómas Lemarquis (45, herec) či Darri Ingólfsson (43, herec).

Nahliadnime ale do islandského jedálnička, ktorý robí z jeho konzumentiek vitálne a štíhle dámy!

Skyr (tradičný hustý jogurt)

Pomalé trávenie? Nebudete veriť, ale stačí... Toto by vám určite nenapadlo! Zobraziť článok

Podáva sa ako typické raňajky, aké sa tu jedia po stáročia. Má oveľa viac bielkovín ako napr. grécky jogurt, je bohatý na vitamíny a minerály, ale obsahuje menej sacharidov, cukru a tuku ako iné jogurty. V ňom obsiahnuté probiotiká vyživujú prospešné črevné baktérie, ktoré pomáhajú pri chudnutí. Lepšie chutí s lesným či drobným ovocím alebo ovsom. Dá sa použiť ako dobrá zálievka na šalát či cestoviny.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});