Skvelý parťák na každú výpravu! Oblečenie od slovenskej značky Black hill outdoor vás dostane

Slovensko sa okrem krásnej prírody a svetoznámej pohostinnosti môže vo svete pochváliť aj pár špičkovými značkami oblečenia. Jednou z ...

Slovensko sa okrem krásnej prírody a svetoznámej pohostinnosti môže vo svete pochváliť aj pár špičkovými značkami oblečenia. Jednou z nich je aj Black hill outdoor a ich funkčné outdoorové oblečenie.

Fotogaléria

Spája históriou overený materiál merino vlnu s profesionálnym šitím. Udržateľne, lokálne a šetrne k prírode. Black hill outdoor je dôkazom, že aj naše môže byť svetové.

Príbeh jednej značky

Za siedmimi horami a siedmimi dolami žil jeden muž, ktorý si na potulkách v zahraničí zaobstaral perfektné nohavice z merino vlny. Boli neskutočne funkčné a ani roky nosenia im nič na kráse a hlavne termoregulačných vlastnostiach neubrali. Keďže na Slovensku sa v tých časoch nič podobné zohnať nedalo, povedal si: Poďme to vyrobiť! Ale tak, aby sme šetrili prírodu, využili služby lokálnych dodávateľov, kvalitne a udržateľne. Písal sa rok 2015 a odvtedy si jedinečné kúsky oblečenia od Black hill outdoor zamilovali tisíce zákazníkov doma i v zahraničí.

Test na horských vodcoch

Prvý model merino nohavíc testovali jedni z najväčších expertov na outdoorové športy – horskí vodcovia. A povedzme si úprimne, existuje lepší záťažový test, ako vyskúšať športové oblečenie na horskom vodcovi? Pozitívne reakcie a veľký záujem iba potvrdil to, čo výrobca vedel. Ak sa oblečenie šije kvalitne, z materiálu overeným časom, tu na Slovensku a ešte k tomu s láskou, musí si nájsť vo svete outdoorovej módy fanúšikov. Podarilo sa.

Oblečenie pre každého

Ohlas na prvotné modely bol ohromný, preto zostať iba pri merino nohaviciach by bola večná škoda. Značka rozšírila a neustále rozširuje svoj sortiment o nadčasové kúsky, ktoré sú využiteľné sezónne i celoročne. Napríklad v novom rade uvprotection tričiek, ktoré vás ochránia pred ostrým slnkom, si svoj model nájdu dámy aj páni. Spoliehať sa na horách iba na opaľovací krém, ktorý vám zmýva pot, nie je úplne ideálne riešenie. Obzvlášť, ak ste sa vydali na celodennú túru. Nejakú formu ochrany však použiť musíte, pretože vo vyšších nadmorských výškach vás môžu spáliť už aj naoko nevinné jarné lúče.

Merino je prírodný zázrak

Uvprotection tričká od Black hill outdoor sú vyrobené z merino vlny a poskytujú vynikajúce termoregulačné vlastnosti. Takže v chladných dňoch vás udržia v teple a naopak, v horúčavách v chlade. Okrem toho majú merino vlákna aj jedinečnú schopnosť odrážať slnečné lúče. Vďaka tomu majú modely od Black hill outdoor prirodzene vysoký stupeň UPF ratingu 50, čo znamená, že dokážu odraziť až 97 % nebezpečného ultrafialového žiarenia. Na rozdiel od kozmetických prípravkov merino nedráždi pokožku, nespôsobuje alergie, ale naopak, poskytuje pocit druhej kože, je neskutočne príjemné, hebké, antibakteriálne a dokonca aj odolné voči zápachu. Čo sa počas letných outdoorových aktivít môže náramne hodiť. Uvprotection tričká sú skrátka v každom smere trefou do čierneho.

Luxusné spodné prádlo

V Black hill outdoor sa však oblečiete od hlavy po päty. Nohavice, bundy, tričká, mikiny, ponožky, vesty a najnovšie aj spodná bielizeň z merino úpletu v kombinácii s hodvábom, sú pre pokožku skutočným luxusom. Už vám nič nebráni tomu, aby ste v sebe objavili dobrodruha a vydali sa v ústrety neskutočným zážitkom tam vonku. Napríklad ako Soňa Kopčoková, bývalá majsterka sveta a Európy v Body fitness, kývla na obrovskú výzvu a už o pár týždňov sa vo Venezuele pokúsi zlaniť najvyšší vodopád na svete Salto Angel.

Vzrušujúca expedícia vo Venezuele

Jedného dňa Soni zazvonil telefón. „Ahoj, poznáš meno Barabáš a Becko Ondrejovič? O necelé dva mesiace ideme na expedíciu do Venezuely, zlaniť najväčší vodopád sveta Salto Angelo. Najprv pôjdeme 3 dni džungľou, zlanovať budeme 3 dni a 2 dni raftovať po prvú dedinu. Sme 4 muži, 1 žena a chceme, aby si išla aj ty,“ opísala Soňa začiatok tohto vzrušujúceho príbehu. Becko Ondrejovič a Pavol Barabáš boli prvými odvážlivcami, ktorí v roku 2018 vodopád zdolali.

S Black hill outdoor aj na koniec sveta

Hoci nikdy predtým nezlaňovala a nemala na expedíciu peniaze, v duchu hesla „nič nie je nemožné“ sa veci pohli a ona v týchto dňoch už poctivo trénuje zlaňovanie napríklad aj v jaskyni, aby výzvu zdolala. Ide o veľa. „Ak sa nám to podarí, tak spolu s Lenkou, s tou druhou ženou, ktorá na expedíciu ide, budeme prvé ženy na svete, čo Salto Angel zdoláme,“ prezradila svoju motiváciu majsterka v Body fitness. Spoľahlivú ochranu a pohodlie aj v extrémnych podmienkach jej na dobrodružnej výprave zaručí oblečenie od Black hill outdoor.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk